Zaščitne folije

Kaj so folije za steklene površine?

Folija je zelo tanek poliestrski izdelek, premazan in naparjen z različnimi kovinskimi nanosi in barvnimi pigmenti. Pri montaži se zaradi posebnih veziv oblikuje molekulska vez s steklom. Površina folij je pred praskami zaščitena s silikonskim premazom. Strokovna montaža folij na notranjo površino stekla lahko zaustavi do 80% sončnega pregrevanja, zmanjšuje neprijeten blesk (do 90%), odbije škodljivo UV-žarčenje (do 97%) brez velikih izgub naravne svetlobe. Folije imajo tudi različne nizkoemisijske nanose (Low-e), ki omogočejo, da se pozimi toplota odbija nazaj v ogrevan prostor (Low-e omogoča neoviran prehod kratkovalovnega sončnega sevanja v prostor, navzven pa ne prepušča dolgovalovnega toplotnega sevanja predmetov, segretih na sobno temperaturo).

DekorativnaFolija
folije1

Osnovne koristi in prednosti folij

Varnostno-zaščitne folije so izdelane iz čistega naparjenega poliestra, različnih debelin (glede na pričakovane obremenitve). Z njeno montažo na steklene površine se dodatno ojači celotno okno, ovira in upočasni razbitje ali vlomilce, pri eksplozijah in naravnih katastrofah zadrži steklo in okvir skupaj, zaradi česar so možne človeške poškodbe in nastala škoda v prostoru minimalne.

Sončno-nadzorne folije zagotovijo nadzor nad pregrevanjem v poletni vročini, zmanjšajo blesk in zavirajobledenje interierja, povečajo udobnost in zasebnost. Prav tako kot varnostno-zaščitne folije omejujejo razbitje stekla, učinkovito zmanjšujejo stroške energije tako poleti (hlajenje-klima napreve) kot pozimi (ogrevanje prostorov) in s tem omogočajo varčevanje z energijo in še več.

Grafično-vzorčne folije nam nudijo veliko izbiro različnih trendovskih variant kot so efekti jedkanja, brušenja, zaledenelost in številne barvne odtenke. Te folije so pomemben nadomestek predvsem za ponavadi precenjeno specialno steklo.

Vrste folij:

 • Varnostno-zaščitne folije
 • Sončno-nadzorne folije
 • Spekralno izbrane sončno-zaščitene folije
 • Avtomobilske folije
 • Grafično-vzorčne folije

Pokličite 040 318 813

in skupaj bomo našli pravo rešitev za Vas!

 • Življenska doba folij

  Dejanska življenska doba folij je odvisna od vrste folije, stekla in podnebja. Dokumentirana zdržljivost je od 12-22 let in več v posameznih primerih. To seveda ne more biti domnevno pričakovana doba, kajti večina folij ima zajamčeno življensko dobo 10 let.

 • Vzdrževanje

  Ker je pred mehanskimi poškodbami zaščitena s silikonskim nanosom, je posebno vzdrževanje nepotrebno, pravzaprav enako kot steklo.

 • Ali vse folije zagotovljajo zaščito v primeru razbitja stekla?

  Da. Če se steklo razbije, folije zadrži steklene delce skupaj in prepreči razpršenje stekla v prostor ali na ulico. Tasko omejiškodo lastnine in predvsem poškodbe ljudi. Kljub razbitju steklo s folijo zadrži izpostavljenost vremenskim neprilikam dokler se steklo ne nadomesti z novim.

 • So folije uporabne za vse vrste stekla?

  Folije so izdelane izključno za uporabo na steklu. Uporabljmo jih lahko na vseh prozornih, barvnih in skoraj vseh izolacijskih površinah. Nekatere omejitve pa vseeno obstajajo, zato je potrebno v posebnih primerih skrbno pretehtati vse potrebne koristi in potrebe, ki jih uporabnik pričakuje.